Καλοκαιρινές βόλτες με ποδήλατο

Καλοκαιρινές βόλτες με ποδήλατο
Source Date: 20/10/2019
Source Url: https://www.bisikletizm.com/seyahat-rehberi/avrupa/turkiye/

του Bisikletizm: κάθε χρόνο χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι τουρίστες κάνουν πεντάλι όχι μόνο για κοντινές βόλτες γύρω από τις παραλίες αλλά και σε δύσκολες διαδρομές που παρουσιάζουν τις ομορφιές του εσωτερικού της χώρας

Το μόνο σηματοδοτημένο ποδηλατικό δίκτυο βρίσκεται για την ώρα στην Μαρμαρίδα. Κατά τα λοιπά, παράδρομοι και οδοί παράλληλοι στους κεντρικούς άξονες κυκλοφορίας, επιτρέπουν στον ποδηλάτη να αποφύγει την πυκνή κίνηση. Στην περιοχή της Σμύρνης υπάρχουν διαδρομές κατάλληλες για ποδήλατο στην χερσόννησο του Karaburnu, πέριξ του Seferihisar αλλά και γύρω από τη Φώκαια (Foça).

Η διαδρομή μεταξύ Παλαιάς και Νέας Φώκαιας είναι ένας δρόμος με πανοραμικές θέες χωρίς συχνές κλίσεις. Στις Φώκαιες μπορεί να φθάσει κανείς με τον προαστιακό από τη Σμύρνη.

Η χερσόνησος του Καραμπουρνού [ΣτΜ: Ερυθραίας] είναι γεμάτη από χωριά και κόλπους που περιμένουν να τους ανακαλύψετε. Τα Βουρλά και τα περίχωρα είναι ιδανικά για ημερήσιες αποδράσεις το σαββατοκύριακο. Το χωριό Demircili προσφέρεται για κατασκήνωση. Τα περίχωρα του Gülbahçe, η βόρεια ως προς τη Σμύρνη διαδρομή των αρχαίων πόλεων αλλά κι η νότια διαδρομή αρχαίων πόλεων, αποτελούν ισάριθμες προτάσεις για να γευθείτε τόσο τη φύση όσο και την ιστορία.

Την άνοιξη και το φθινόπωρο ανακαλύπτουμε τις ομορφιές μεταξύ Fethiye και Kaş με 3 ή 4 ήμερες ποδηλατικές εκδρομές.

Το δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών της Μαρμαρίδας αποτελεί ένα παράδεισο για τους λάτρεις του ΜΤΒ.

Όπως η χερσόννησος της Datça στη Μαρμαρίδα, έτσι και το εθνικό πάρκο στο νησί Cunda του Αϊβαλιού είναι επισκέψιμο με χαραγμένες ποδηλατικές διαδρομές. Την ίδια ώρα οι κοιλάδες κι οι λίμνες ανάμεσα στα βουνά του Pamukkale και του Denizli σας περιμένουν να τις ανακλύψετε.

Από τον ίδιο συντάκτη