Παραιτηθείτε, δεν πάει άλλο

Παραιτηθείτε, δεν πάει άλλο
Source Date: 30/04/2021
Source Url: https://t24.com.tr/haber/davutoglu-ndan-iktidara-istifa-cagrisi-bu-duzen-boyle-devam-edemez,949581

του Τ24: έκκληση του προέδρου του κόμματος Gelecek Partisi Α. Νταβούτογλου

Ο Α. Νταβούτογλου αντέδρασε μέσω κοινων. δικτύων με ηχογραφημένο μήνυμά του αναφορικά με τις διαφορές που παρουσιάζουν οι δηλώσεις Ερντογάν και του Υπουργού Υγείας σχετικά με την προμήθεια εμβολίων. "Τους συστήνω να εξασφαλίσουν πρώτα μια σίγουρη ποιότητα στη μεταξύ τους επικοινωνία προτού λύσουν το υγειονομικό ζήτημα" είπε.

Επισημαίνοντας ότι το πιο σημαντικό στοιχείο στη διαχείριση κρίσεων είναι η εμπιστοσύνη, παρατήρησε ότι η μεγαλύτερη κρίση που παρατηρείται κατά την περίοδο της πανδημίας είναι η κρίση εμπιστοσύνης. Συνέχισε δε ως εξής:

"Αμέσως μετά τη σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής την Τετάρτη το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στην προμήθεια εμβολίων τους επόμενους δύο μήνες. Στην έξοδο της προσευχής την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι διαθέτουμε εμβόλια σε ικανοποιητικό αριθμό κι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα ποιός έχει δίκιο; Δικαιούμαστε να ρωτάμε.

Αν έχει δίκιο ο υπουργός κι αν ο Πρόεδρος τον διέψευσε, το καθήκον του υπουργού είναι να παραιτηθεί. Αν έχει δίκιο ο Πρόεδρος κι ο υπουργός προκαλεί πανικό δίνοντας λανθασμένες πληροφορίες στην κοινή γνώμη, ο Πρόεδρος πρέπει να τον απαλλάξει των καθηκόντων του. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί".

 

Από τον ίδιο συντάκτη