Νέα για κορονοϊό από Μούγλα κι αλλού

Νέα για κορονοϊό από Μούγλα κι αλλού

του Internet haber.com: ενώ στο Ιράν οι νεκοί έφθσαν τους 100 κι ιός μεταδόθηκε σε 19 βουλευτές

Στην Τουρκία μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα κορονοϊού. Χθες το απόγευμα τρία νέα από περιφ. Μούγλας, Ικονίου και Σεβάστειας προκάλεσαν ανησυχίες. Από το αεροδρόμιο του Bodrum, γάλλος υπήκοος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με 40 βαθμούς πυρετό και με την υποψία ότι έφερε τον ιό. Εκεί απομονώθηκε σε καραντίνα. αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Από την άλλη πλευρά ο υπουργός υγείας δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρχουν στη χώρα φορείς του ιού.

Μία εβδομάδα πριν κάτοικοι του Ereğli κάλεσαν το τουρκικό ΕΚΑΒ για να μεταφέρει αφγανό μετανάστη που έβηχε κι είχε πυρετό. Ο Αφγανός υπήκοος παρακολουθείται σε καραντίνα με την υποψία ότι φέρει τον ιό ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Στη Σεβάστεια 29 χρονος υπήκοος Αφγανιστάν ζήτησε βοήθεια από τις αρχές της περιφέρειας παραπονούμενος για γρίπη και πυρετό. Αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαδόθηκαν φήμες περί του ότι έφερε τον ιό. Η δε Περιφέρεια Σεβάστειας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Ο εν λόγω Αφγανικής υπηκόοτητας μετανάστης διαμένει στην περιφέρειά μας εδώ και 4 χρόνια. Σε αυτό διάστημα δεν ταξίδεψε σε χώρες ή περιοχές στις οποίες πρωτοεκδηλώθηκαν κρούσματα του ιού. Εμφανίζει συμπτώματα κοινύ κρυολογήματος κι εποχιακής γρίπης. Σύμφωναμε υπουργικές εντολές, ειδικά οι παράτυποι μετανάστες κρατούνται υπό ιατρική παρακολούθηση για 2 εβδομάδες για λόγους δημόσιας υγείας και ωφέλειας. Η ένδυση του υγειονομικού προσωπικού της περιφέρειας ακολουθεί σύμφωνα με εντολές του υπουργείου τα διεθνή στάνταρ. Σε καμία από τις περιφέρειες της χώρας δεν έχει καταγραφεί περιστατικό προσβολής από κορονοϊό είτε για πολίτη είτε για παράτυπο μετανάστη".

προηγούμενο σχετικό άρθρο

 

Από τον ίδιο συντάκτη