Ένας στους τέσσερις ζορίζεται

Ένας στους τέσσερις ζορίζεται
Source Date: 03/05/2021
Source Url: https://www.internethaber.com/metropollden-cok-carpici-anket-halkin-dortte-biri-zorunlu-ihtiyaclarini-karsilayamiyor-foto-galerisi-2181725.htm?page=2

Εντυπωσιακά τα ευρήματα της έρευνας "Παλμός της Τουρκίας" για το μήνα Απρίλιο της MetroPOLL Araştırma

Καθώς η ψαλίδα ανοίγει εις βάρος της Προεδρικής κι υπέρ της Εθνικής Συμμαχίας, ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες δήλωσαν κατά τη δημοσκόπηση ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τις βασικές τους ανάγκες. Όσοι πιστεύουν δε ότι η αντιπολίτευση θα διορθώσει την οικονομία, αποτελούν μειοψηφία. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το ΑΚΡ διατηρεί την πρώτη θέση αλλά στο επίπεδο των προεδρικών εκλογών η Προεδρική Συμμαχία έρχεται δεύτερη. Ένας στους τέσσερις από τους ερωτηθέντες, δλδ το 26,6%, έχει φθάσει στο σημείο να μην μπορεί να εξασφαλίσει βασικές ανάγκες όπως αυτές της στέγασης και της διατροφής.   Στο παρακάτω γράφημα βλέπουμε τα ποσοστά των κομμάτων δίχως αναδιανομή των αναποφάσιστων, διαμαρτυρόμενων και ΔΞ/ ΔΑ στο ερώτημα ποιό κόμμα θα ψηφίζατε εάν είχαμε βουλευτικές εκλογές αυτήν την Κυριακή. Στη δίπλα στήλη βλέπουμε τα ποσοστά τους στις εκλογές της 18/ 6/ 2018:

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις που δίνονται για την αξιολόγηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στη μειοψηφία των ερωτηθέντων 47% θεωρεί ότι το CHP δείχνει ευαισθησία στα λαϊκά προβλήματα, 44% ότι είναι μάλλον φιλειρηνικό παρά ερειστικό, 40,8% ότι είναι ενωτικό παρά πολωτικό, 39,7% ότι είναι αξιόπιστο παρά αναξιόπιστο, 39,7% ότι είναι πειστικό παρά το αντίθετο, ενώ μόνο το 35,5 % θεωρεί οτι διαθέτει ικανά στελέχη.

Στο ερώτημα "ποιά από τις παρακάτω φράσεις αποδίδει καλύτερα την κατάσταση αναφορικά με το σημερινό σας εισόδημα":

26.6% απάντησε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις βασικές του ανάγκες με το σημερινό του εισόδημα, το 53,6% ότι μπορεί να εξασφαλίσει μόνο βασικές ανάγκες όπως αυτές της στέγασης και τις διατροφής, ενώ μόνο το 17,2 % δηλώνει ότι εξασφαλίζει άνετα όλες του τις ανάγκες.

Στο ερώτημα του αν "μπορούν να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα του λαού τα κόμματα της αντιπολίτευσης ερχόμενα στην εξουσία":

48,6 % απάντησε όχι, 42,5% απάντησε ναι.

Σε σχετικά ερωτήματα, 46,3% θεωρεί κόντρα στο 36,1% των ερωτηθέντων ότι η κυβέρνηση οφείλει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το καθεστώς Άσαντ και την επαναφορά κανονικών σχέσεων, 53,2% έναντι 23 % θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε την πρέπουσα στάση έναντι της πολιτικής που ακολουθεί η Κίνα αναφορικά με τους Ουιγούρους στο Ανατολ. Τουρκεστάν.

Από τον ίδιο συντάκτη