Δημοσκόπηση περί κορονοφοβίας

Δημοσκόπηση περί κορονοφοβίας
Source Date: 30/04/2020
Source Url: https://www.tv100.com/turkiye-koronafobi-ve-salginla-iliskili-duygu-calismasi-arastirmasina-gore-korona-virus-salginindan-en-fazla-korkan-bolgeler-video-494195

του DHA: οι περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Ανατολίας φοβούνται περισσότερο

Το πανεπιστήμιο Üsküdar Üniversites πραγματοποίησε online δημοσκόπηση με τίτλο "Φοβία Κορονοϊού κι Αισθήματα σχετικά με την Επιδημία στη Τουρκία" και στις 81 περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωσητου Πανεπιστημίου, η έρευνα της Ομάδας Εργασίας Επιδημιολογικών Ερευνών στοχεύει στην αξιολόγηση της έγνοιας περί επιδημίας στα άτομα στις 4 διαστάσεις του φόβου, της διαχείρισης της κατάστασης, της πρόσληψης και της ωρίμανσης.

Από άποψη έγνοιας και φόβου η έρευνα έδειξε ότι οι περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Ανατολίας φοβούνται περισσότερο. Το ποσοστό αυτών που είπαν "Φοβάμαι πολύ τον κορονοϊό" ανήλθε στο 50% των ερωτηθέντων στην Ανατολική ανατολία και στο 49% των ερωτηθέντων στην περιοχή του Αιγαίου. Παρά τον φόβο και την έγνοια, μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων δήλωσε την ψυχολογική του ωρίμανση. Ένα ποσοστό 74% των ερωτηθέντων χρησιμοποίησε την έκφραση "Γνωρίζω την αξία όσων κατέχω".

Ποσοστό 58% των ερωτηθέντων απήντησε ότι "θεωρώ τη χώρα μου πιο επιτυχημένη από τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου στη μάχη κατά του κορονοϊού".

Στον πρώτο χάρτη, τα ποσοστά όσων δήλωσαν "δεν φοβάμαι καθόλου τον κορονοϊό" κατά γεωγραφικό διαμέρισμα. Στον δεύτερο χάρτη, τα ποσοστά όσων δήλωσαν "σκέψεις περί κορνοϊού με ενοχλούν πολύ" κατά γεωγραφικό διαμέρισμα.

Από τον ίδιο συντάκτη