Ο Bill Gates στην τουρκική Θράκη;

Ο Bill Gates στην τουρκική Θράκη;
Source Date: 30/04/2021
Source Url: https://www.hurriyetdailynews.com/land-prices-skyrocket-in-turkeys-northwest-after-bill-gates-rumors-164341

της Hurriyet Daily News: μετά από τη φήμη περί αγοράς 89.000.000 τετ. μέτρων

Οι τιμές ακινήτων στη Βόρειοδυτική Τουρκία "ξεφεύγουν". Ιδιοκτήτες γης που ελπίζουν σε ρευστό προσπαθούν να πουλήσουν ακίνητα σε τρομακτικές τιμές. Ορισμένοι ζητάν μέχρι 10.000 δολάρια/ οικόπεδο σύμφωνα με μια αναφορά. Οι εικασίες περί της αγοράς γης από τον Gates εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα κοινωνικά δίκτυα και σε sites τοπικού τύπου. 

Ο Okan Gaytancıoğlu, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), βουλευτής της περιφερέρειας Αδριανούπολης, έφερε το θέμα στο κοινοβούλιο. Με επερώτησή του ζητούσε να γίνει γνωστό εάν υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Δασών και Γεωργίας και του ιδρύματος Bill and Melinda Gates Foundation. Ο υπουργός απάντησε ότι το ίδρυμα πραγματοποίησε μια εθιμοτυπική επίσκεψη στην περιοχή στα 2018 αλλ'ότι δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις ή πρωτόκολλα.

Εξάλλου δεν υπάρχει καμία εγγραφή γης στα κτηματολόγια των περιφερειών Αδραιανούπολης, Ραιδεστού και 40 Εκκλησιών στο όνομα Gates. Μεσίτες και άνθρωποι της αγοράς προειδοποιούν το κοινό να μην αγοράζουν βάσει εικασιών. Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Demirören News Agency, ο Namık Kemal Döleneken, υπεύθυνος πολεοδομίας είπε ότι οι φήμες οφείλονται σε αυτούς που έχουν ήδη επενδύσει στην περιοχή κι επιχειρούν να αυξήσουν την αξία των γαιών τους.

"Έχουν έρθει πολλοί επενδυτές στη Θράκη τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν είναι καινούριο. Και ντόπιοι και ξένοι. Ό,τι λέγεται όμως για Μπιλ Γκέιτς είναι μόνο φήμες. Όσοι έχουν επενδύσει ήδη εδώ έχουν ανάγκη τέτοιων φημών για ανα αυξήσουν τις αξίες των ακινήτων τους" είπε.

Από τον ίδιο συντάκτη